Vill du bidra till en bättre miljö genom att byta uppvärmningssystem? Då ska du kika på en värmepump. En värmepump är klassad som förnybar energikälla och har en låg miljöpåverkan.

Värnar du om klimatet och vill bidra till en bättre miljö är en värmepump ett väldigt bra alternativ. En värmepump har en låg påverkan på miljön i jämförelse med till exempel direktel eller olja. Energimyndigheten har klassat värmepumpen som en förnybar energikälla. Värms din bostad upp av endast el i dagsläget kommer en värmepump att göra att din energiförbrukning ska minska drastiskt vilket är bra framförallt för miljön men också för din plånbok. Är du intresserad av att byta uppvärmningskälla i din bostad till en värmepump ska du kolla här: https://e-klok.se/ och titta vad som kan passa bäst för dig. Deras sortiment är ett av Sveriges största inom värmepumpar och de hjälper dig att hitta den bästa värmepumpen för dig.

En värmepump är bra för miljön

Sunset,Or,Sunrise,In,Forest,Landscape.,Sun,Sunshine,With,NaturalEn värmepump använder lagrad solenergin som finns i marken, luften och vattnet för att skapa värme. Solenergi är en naturlig och gratis energikälla som också är förnyelsebar. Solen producerar på bara nån timme tillräckligt med energi för att alla på jorden skulle ha värme under ett år. Men tekniken för att ta vara på den har ingen kommit på än.

Värmepumpen blir ännu mer miljövänlig med solenergi

Värmepumpen drivs av elektricitet och det fina med en värmepump är att för varje kilowatt timme som värmepumpen förbrukar producerar den upp till fem gånger mer värmeenergi. Eftersom värmepumpen drivs av energi går det att göra den ännu mer miljövänlig genom att installera solceller. Om den drivs av solceller är driften helt miljövänlig. Har du inte möjlighet att installera solceller är det andra alternativet att använda miljömärkt el från Sverige.