När såg du senast över hur du värmer upp ditt hem? Om det var ett tag sedan kanske det är dags att fundera över det igen. Både för miljöns och din plånboks skull.

Vill du göra ett klimatsmart val när det handlar om hur du värmer upp ditt hem eller ditt fritidshus? Då kan en luftvärmepump från Mitsubishi vara ett av de bästa alternativen. De är inte bara billiga i drift, de är dessutom relativt billiga att köpa. På webben kan du läsa mer om luftvärmepumpar från Mitsubishi på adressen https://20grader.se/luft-luft/mitsubishi, där kan du dessutom köpa dem. Här kan du läsa vidare om några av fördelarna med Mitsubishis luftvärmepumpar.

Luftvärmepumpar från Mitsubishi är energieffektiva

värmepumpDet finns många olika sorters värmepumpar och bland dem är den billigaste varianten just luftvärmepumpen. Varför är luftvärmepumpar mer miljövänliga än många andra uppvärmningsmetoder? Den kanske främsta anledningen finns i hur luftvärmepumpar är konstruerade. De modeller du kan köpa av märket Mitsubishi går att ställa in steglöst. Det betyder att du kan anpassa effekten så att de värmer upp huset exakt så mycket som krävs. Energiförlusten blir i och med det väldigt liten, och ännu mindre blir den om du dessutom har ett hem som är välisolerat. Beroende på hur du värmer upp ditt hus idag kan du spara upp till hälften genom att byta till luftvärmepump.

Viktigt att pumpen är anpassade för nordens klimat

Hur vet du att du hittat en luftvärmepump som är anpassad för nordens klimat? Det ser du genom att titta på två olika saker: luftvärmepumpens energi-effektivitetsklassning och årsvärmefaktorn. Effektivitetsklassningen visar hur effektiv pumpen är och A+++ är det mest effektiva. Årsvärmefaktorn visar vilka klimatzoner luftvärmepumpen är anpassad för. Om den inte fungerar i norden saknas den märkningen. Värmepumparna från Mitsubishi som du hittar hos 20grader.se är alla anpassade för svenskt klimat.