Innovationer inom viktiga områden där stora mängder energi går till spillo, både för företag och för privatpersoner, är viktigt för att man ska kunna skapa övergripande förändringar och skapa nya vanor bland befolkningen.  En viktig innovation för hela samhället är att försöka minska den energi som våra belysningar drar, både i våra hem och på arbetsplatserna. Ett exempel på en sådan viktig innovation på detta område är Longlife LED lysrör, som ger besparingar både på ens ekonomi och på energiförbrukningen. Omdömet av Longlife LED lysrör är att det är ett lysrör som skapar ett behagligt ljus utan de negativa egenskaper, som det surrande ljudet, som så ofta följer med de klassiska modellerna.

Vi kommer helt enkelt inte kunna konsumera och använda de resurser vi har på samma sätt som vi har gjort tidigare. För 100 år sedan hade man en vedeldad spis där man lagade sin mat. En sådan spis skulle hålla än idag. Men dagens elspisar har inte alls en lika lång livsslängd vilket gör att våra sopberg växer sig allt högre. Här man intresserad av hur man kan gå tillväga i vardagen finns det många råd precis som dessa:

  • Tänk på vattenförbrukningen. Att bada innebär en större vattenförbrukning, duscha kortare tider och byt till energismartare munstycken.
  • Använd produkterna smart. All mat behöver inte tinas i mikrovågsugnen och vattnet kokar snabbare med hjälp av en vattenkokare.
  • Möblera huset smartare. Dra för gardiner under nätterna, undvik att ställa dina möbler framför elementen och se över kökets maskiner och deras energiförbrukning.