De flesta av oss tänker aldrig på hur beroende vi är av elnätet. Tänk om ett långvarigt strömavbrott inträffar? Det blir svårt att kommunicera eller ens få reda på vad som händer i omvärlden. Med en solcellsladdare finns möjlighet att ladda batterier eller olika apparater. Dessutom är solceller en miljövänlig och hållbar energikälla.

Den största fördelen är att du slipper vara beroende av elnätet eller en dyr bränsledriven generator. Allt som krävs är solljus och sedan låter du solcellerna ladda till exempel en powerbank, en radio eller en mobiltelefon. Om du besöker https://criseq.se/produkt-kategori/laddare/solcellsladdare/ kan du hitta beprövade solcellsladdare som är perfekta för ett hushåll som vill ha god beredskap.

Miljövänliga och tåliga

Solceller har utvecklats i mycket snabb takt under det senaste årtiondet. Det finns också ett stort politiskt engagemang för att öka användandet.

– Vi ser att intresset för att installera solceller är väldigt stort, säger Mats Persson angående subventioner till solceller.

Mycket beror på att solceller är bra för klimatet, till skillnad från fossila bränslen. Som privatperson kan du till exempel ta med en solcellsladdare under en resa eller vandring. Då slipper du vara beroende av att hitta eluttag, samtidigt som du gör miljön en tjänst. Solceller har slagit igenom på allvar i Sverige. Allt fler har installerat egna solcellspaneler för att bli mer självförsörjande.

En annan fördel är att solceller klarar regn och väta. Du behöver inte drabbas av panik om en plötslig regnskur inträffar. Skulle krisen vara framme kan du placera ut en solcellsladdare och låta den ladda ett batteri under hela dagen, för att sedan utnyttja energin under kväll och natt. Det är en utmärkt produkt för preppers som vill kunna hantera alla tänkbara nödsituationer.