Att i vardagen försöka ta sig tillbaka till det naturliga gäller inte bara energiförbrukningen och våra konsumtionsvanor, utan även de andra delarna av livet. Speciellt när det gäller våra vanor kring motion, kost och sömn. De olika punkterna är alla en del av ett större livspussel. I grunden handlar det alltså om både större och mindre förändringar, som att:

  • tänka på att äta så rena produkter som möjligt.
  • prioritera den dagliga motionen.
  • köpa en ny säng, om man har haft svårt att sova i den man har.

Sömnen

Att sova bra och även få så många timmars sömn som ens kropp behöver är viktigt för återhämtningen och för att vi ska kunna prestera bra på dagarna.  I många fall är det stress och oro som gör att vi sover dåligt. Men en dålig säng kan också vara orsaken till att vi inte får den som vi behöver.

Kosten

För att kunna massproducera mat och köra maten tillgänglig för fler människor har man under de en lång tid ersatt dyrare råvaror som socker och smör med hjälp av tillsatser och konstgjorda ämnen. Något som inte alltid är det bästa för våra kroppar. Istället kan man läsa på kring hur man tar sig tillbaka till naturen, även när det gäller maten.

Allt fler sitter stilla under sina arbetsdagar i dagens samhälle. Sitter vi inte på en kontorsstol under dagarna sätter vi oss ner framför dator eller i soffan när vi kommer hem. Oftast med en dator i knät och en TV framför oss.